Македонски

  English

        Агро Саем Струмица     30- 31 Август 2019

Саем Агра - Пловдив Бугарија  20 /24 Феб. 2020

Саем Агритехника- Хановер Германија 1016 Ноем. 2019

Саем на Техника Белград Србија 21/24 Мај 2020

 

                  

Организација за настап и посета на саеми

        Почитувани членови:

        Заедничкиот настап на саем има повеќе погодности:

  1. Се избира еден шпедитер и еден превозник за сите фирми. Се прави привремен извоз и привремен увоз на сите експонати од сите фирми.
  2. Групниот транспорт на експонатите има пониска цена, во споредба да секој сам си организира транспорт
  3. Се добиваат попусти од организаторот на саемот, ако настапиме како група.
  4. Се организира заеднички транспорт на преставници од фирмите кои цело време ќе бидат на саемот. ( Ако е надвор од Македонија, најчесто користиме резервации преку Wizz Air)
  5. Се добиваат попусти за заедничко сместување во хотел за  преставници од фирмите.
  6. Министерство за Економија ги субвенционира настапите на саеми ( http://economy.gov.mk/doc/2642)

Напомена: Организирањето на саемските активности зависи од број на заинтересирани кандидати. (потребно е најмалку 3 кандидати)

Име на саемот Област

Датум 

Град

Држава

Повеќе информации

Аплицирај

AGRA Земјоделие

20 до 24 Фебруари 2020

Plovdiv Бугарија http://www.fair.bg

информации за саемот

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1zwn9V3zF9E98KZp0nztfYAWF-MwhlD9sXNns2a3lv7l3Gw/viewform?usp=pp_url

AGRITECHNICA Земјоделие

10-16 Ноември 2019

Hanover Германија

https://www.agritechnica.com/en/

  информации за саемот

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg9mXV38OoSXFJnx6TWjB0ZfxTJpwCoE9ZoYEEgDOANqzKzA/viewform?usp=pp_url
INTERNATIONAL TECHNICAL FAIR Техника и иновации

23 до 28 Септември

Plovdiv Бугарија http://www.fair.bg https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdecSN853K1rMWVrASCcsnnRV6QfMkY_cy2KhkgdCOzpTXeeA/viewform?usp=pp_url
AGRO SAEM Земјоделие 30 до 31 Август Струмица Реп.Северна Македонија  

Саемот е  завршен. Планираните активностите се реализирани

TECHNICAL FAIR Техника и иновации

21 до 24 Мај 2019

Belgrade Србија https://sajam.rs/category/sajam/sajam-tehnike/

Саемот е  завршен. Планираните активностите се реализирани

INTERSOLAR Соларна енергија

15 до 17 Мај 2019

Minhen Германија https://www.intersolar.de/en/home

Во соработка со Солар Македонија https://solar.org.mk/  Активноста е завршена


тел. 077-613-707 . Сите права се задржани на ЕКО СМАРТ.