Општо за сушењето
ЕКО 5,6м2  (82 кг.)
EKO 6.8m2 (100 kг.)
EKO 9.6 m2 (145 kг.)
ЕКО 20м2 (300 кг.)
EKO 40m2  (580 кг.)
ЕКО 60м2  (880 кг.)
ЕКО 100м2 (1470 кг)
Галерија и цени
Од медиуми
Солар за топла вода
Воздушен солар сист.
Соларни монтажери
Контакт и сертификати

 

 

 

         Од медиумите за нас

   

 

 

Линк од известувањето

         

Емисија АГРАР од Македонска Телевизија 2023 год.

 

 

https://youtu.be/hRFqpehTcJI?si=uLGg1TD18d7ephPL

 

         

Весна Јаневска од Росоман обезбеди сушара за овошје и зеленчук со државна поддршка за жени од рурални средини

 

   

https://agrotim.mk/vesna-janevska-od-rosoman-obezbedi-sushara-za-ovoshje-i-zelenchuk-so-drzhavna-poddrshka-za-zheni-od-ruralni-sredini/?fbclid=IwAR228QQYX5tf01fh2ufxzq6XyjUihIPawuYF4HU6g5vHbRznUEC-dmSYFds

26.10.2021- Росоман

         
Објевено од Александар Kрстевски, фирма - АГРО ГАВРО Ресен  2021    

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012134772876

датум 11 Јуни 2021, Локација- Ресен

 

         
         
Веб. Портал  "Рурал маркет"  2020 г.   

 

https://ruralmarket.net/posts/2248

Напомена: - Цените на објавата  се стари и не се важечки.

Новите цени се на https://reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=2925131

 

 

  

         
 

Средно земјоделско улилиште ,, Димитар Влахов од Струмица 2019 г. доби соларна сушара за природно сушење на овошје и зеленчук

 

 

 

https://drnka.mk/%D1%81%D0%BE%D1%83%D1%83%D0%B4-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D0%B4-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B4/

         
Средно земјоделско улилиште ,, Кочо Рацин од Свети Николе 2019 г. доби соларна сушара за природно сушење на овошје и зеленчук     

 

https://svetinikole.gov.mk/dodelena-nova-mehanizatsija-za-sou-kocho-ratsin/

 

         
МОН обезбеди стручна опрема за средното стручно училиште Киро Бурназ во Куманово. 2019 г.

 

 

 

 https://utrinskivesnik.mk/%d0%bc%d0%be%d0%bd-%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%80%d1%83%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be/

         
         
Сушара изработена по барање на купувач во Јегуновце Тетово.  2018 (Напомена - овој модел е веќе заменет со понови модели)  

 

https://www.radiomof.mk/makedonija-ima-280-sonchevi-denovi-no-iskoristuva-edvaj-1-procent-od-sonchevata-energija/

 

https://zelenaberza.com.mk/zemjodelcite-vo-jegunovce-na-obuka-so-tehnologijata-vo-zewmjodelstvoto-za-novi-biznisi/

         
         
Видео презентација на соларните сушари , произведени во 2018 год (Напомена- овој модел е веќе заменет со понови модели)  

 

https://solar.org.mk/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D1%86/

         
Промоција на соларна сушара за сушење овошје и зеленчук, 2017.  Тетово

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=K9wCd3TjDQg

 

         
Златна награда за Соларна Сушара на саем "ЕКОНОВА Скопје 2017"  

 

https://inovativnost.mk/2018/04/28/eko-solar-od-stip-ja-konstruirashe-prvata-solarna-sushnica-vo-zemjava/

         
Почеток на изработката на соларни сушари  Канал 5,  2016 г.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=hZu8GKBZsVg